Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
13.05.2014 15:08 - ТВЪРДЕНИЕТО НА проф. БОЖИДАР ДИМИТРОВ, ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ НЕ Е ВЯРНО! - 13.05.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2094 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2017 10:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПО-ДОЛУ ЩЕ ПОСОЧА ТОЧНО ОТ КЪДЕ ПРОФ. БОЖИДАР ДИМИТРОВ ВЗЕМА ФАКТИ, ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ, КОЕТО НА ПРАКТИКА НЕ Е ВЯРНО.

Давам и интервюто на проф. Кръстьо Манчев, защото има много общо по двата въпроса от адрес http://e-vestnik.bg/7608
Въпрос към проф. Манчев от водещия интервюто. "Беше обявил награда, ако се намерят сериозни доказателства за съществуването на македонска нация".
/Тази награда в размер на един милион лева я даваше проф. Божидар Димитров по националния ТВ екран на България/

Тези твърдения на проф. Божидар Димитров, че македонците са чисти българи, независимо как те се самоопределят и той продължава да прокарва тази идея, я взел от "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски, чиито оригиналан се намира в Атонския манастир, а историята беше на изложение около три месеца в Националния исторически музей в град София преди няколко години. Направиха постъпки до Атонския манастир тя са остане в България. Това не се получи и тя отново е в Атонския манастир, като най-голяма реликва за цялата българска история. Така че тази книга никак не е за подценяване, кагото се говори за факти от българската история.
Тази Паисиева история е гордост за целия български народ и то с основание, поради простата причина, че точно в нея се говори за български владетели, които са били в повечето случаи завоеватели на съседни и други народи. Това от една страна е добре, защото българите няма по какъв друг начин да знаят за своя род и народ, но от друга страна следва да кажем дали тази история е вярна, като факти и сведения. Това е същността на целия въпрос с нея.

За тези, които не са чели История славянобългарска може да го направят на адрес http://pravoslavieto.com/books/history_paisij/index.htm 

"Текстът е предаден на съвременен книжовен език по зографски ръкопис, обнародван от проф. Йордан Иванов: История салвеноболгарская, собрана и нареждана Паисием иеромонахом... Стъкми за печат по първообраз Йорд. Иванов, София, 1914. "

Цитат от книгата "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски, раздел "Историческо събрание за българския народ" :
".....Батоя, крал силен и храбър в битките, взел земята на Нишката епархия, Скопската и цялата Охридска земя и патриаршия, колкото заповяда, и поставил престола си в Охрид, Юстиниановия град. После светият крал Тривелия бил завзел цялата маджарска земя. И владели я българите много години, и имали маджарите за свои данъкоплатци. Сетне цар Крун и Михаил завзели от гърците епархиите Софиска, Филибелиска, Самоковска, Щипска, Струмичка и Едрене и заселили по тия страни и епархии български народ. След това Йоан Калиман, син на стария цар Асен, взел от гърците Драмска, Среска, Мелничка и Солунска епархия, изгонил оттам гръцкия народ и заселил българи. Така и в Едренелиската страна той заселил българи. Тия пет царе най-много разпространили и разширили земята на българите и ги заселили по тия епархии, както се каза. И до днес българите седят и живеят в тая земя....".

Друг цитат: "...Тук е явно, че българите по онова време се наричали готи и конен народ и досега пребивават покрай Дунав и Тракия, а по онова време именували ги готи поради татарите. Така българите се вдигнали в това време и завладели много място от гърците - цялата Търновска, Видинска и Нишка епархия, - станали независими и се заселили нашироко по тия епархии".

От тези два цитата става разбираемо, че българските владетели заселили  земите от днешни Унгария до Гърция с българи.
Днес македонците говорят език много близък до българския или почти български с лек диалект. Точно това дава основание на проф. Божидар Димитров и на други историци да считан, според тези цитати на Паисиевата история, че македонците са българи.
Поради тази причина проф. Божидар Димитров е толкова удебен, че е прав по този македонски въпрос и знае, че никой не може да изкара никакви доказателства за това, че македонците не са българи. До този момент казвам, че той е абсолютна прав.
Поради тази причина днес много хора твърдят, че българите са един от най-старите народи в света, което излиза, че и те са прави.
Обаче, от тук нататък аз казвам, че проф. Божидар Димитров много греши и той въобще няма никакво основание за това негово твърдение, че македонците, като народ, са българи.
Ако се върнем отново на Паисиевата история ще видим, че потеклото на българите и славяните, които са от един и същ корен започва от Библейския Ной, по точно от Ноевите синове и снахи. Затова и Паисиевата история е "История славянобългарска", а не само българска или славянска.

Цитирам пак История славянобългарска: "...Когато бог потопил при Ноя целия човешки род, останали само Ной и тримата му синове - Сим, Хам и Афет (Виж Бит:8:14-16, 10 и следв, бел.ред.). И излезли от ковчега с баща си Ноя и четирите свои жени. Всички, които останаха след потопа, били осем души. Ной видял, че целият човешки род на земята е загинал, разбрал, че бог иска от неговото семе и род отново да напълни земята с човешки род, и се зарадвал много, че ще остане славна и незабравима неговата памет на земята довека. Повикал тримата си синове Сим, Хам и Афет и им разделил на три части цялата земя. Когато се умножат на земята техните синове и внуци, да знаят кои племена в коя страна и земя да се заселят. На Сим, първия си син, заповядал да се засели със своето потомство в първата част на земята, Азия. Това е източната земя. В нея се намират раят Едем и Ерусалим, държи докъм Цариград. На втория си син Хам заповядал да се засели в Африка. Това е южната земя. В нея се намират Египет и фараонският народ. На третия син Афет заповядал да се засели в Европа. Това е западната и северната земя. В нея се намират Цариград, Москов, Беч, Рим, Брандибур и целият славянски род. Това заповядал Ной на своите синове и им разделил на три части цялата земя. И оставил им строга заповед да не би синовете му да престъпят това....".
На края само ще кажа, че българите и славяните са от едно покекло и един корен.
Толкова по този въпрос.

Истината, обаче, е такава, че ако се върнем на Кода на Библията, за който твърдя, че съм го открил, то според него означава, че Новото човечество не започва с Ноевите синове и снахи, поради това, че Кодът отрича този момент от Библията, тоест, да е имало потоп.
Точно тук е цялата объркана История на Паисий, защото, според това, че Кодът на Библията е прави фалшива, то веднага излиза, че и История славянобългарска е също фалшива книга, което означава моментално, че македонците на са никакви българи, а са си чисти македонци и нищо повече независимо кой как ще ги нарича.
Толкова по този въпрос.
Що се касае за Кода на Библията, че е прави фалшива книга, то този въпрос е разглеждан само пред мои хора и за да го публикувам публично, то това може да стане само пред научен колектив със специална заповед на Шефа на научния колектив, за да се знае, че те проявяват интерес от това, което мога да разкрия, като информация. Кодът съм го споменал в моята книга "Материята е Антиматерия".
Това е всичко по този въпрос.

image Премахни  
Проф. Кръстьо Манчев: Баташкото клане е било практически невъзможно. Не е имало турско робство -... IK.BG

Проф. Кръстьо Манчев. Снимка: авторът Професор Кръстьо Манчев е роден на 27 септември 1926 година в село Верзар, Царибродско, Западни покрайнини. Завършва история в С




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3414010
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930